понедељак, 21. април 2014.

Galerija slika, slika uvek dobar poklon

Galerija slika - danas sam tamo kupovala. Kupovala sam poklon za prijatelje koji su se tek doselili u novi stan. Znam da su opremljeni svim kućnim aparatima i osnovnim nameštajem pa sam se opredelila za nešto čime će stan „ukrasiti“.
Ljubazni prodavac u galeriji slika mi je nudio više modela različite godine proizvodnje i kvaliteta. Nisam baš neki stručnjak. Ne razumem se u slike, kao ni u aute. Kod ovih drugih gledam samo oblik i boju. Eventualno, razmišljam o tome da li su udobni. Da li da tako pristupim i odabiru slike? Da li ću pogrešiti ako mi kriterijumi budu samo oblik i boja? Galerija slika je bila prepuna. Prepustila sam se najpre čulima, a zatim osećanjima. Razmišljala sam i o tome da ne želim u svom stanu da gledam nešto što će me zabrinuti, oneraspoložiti ili proizvesti bilo kakav negativan utisak. Potreban mi je optimizam, radost, podsticaj. Da li je dovoljno umetnički vredno, ne razmišljam. Samo da nije kič.
Na kraju sam se rešila za simpatični pejzaž u samom uglu galerije slika, pri samom dnu.  Možda ga do  sada niko nije ni primetio. Puno zelenila, divno nebo, gotovo da osećam žubor vode i miris livadskog cveća. Pa mogu i nazreti ptičice i zamisliti kako cvrkuću u pozadini. Mislim da je ovo pravi poklon.

Galerija slika mi se smešila, a ja sam se smešila prodavcu. Znam, sigurna sam, da će se moji prijatelji oduševiti.

Нема коментара:

Постави коментар